EUROLAND

ΓΛΩΣΣΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

E - LEARNING

ΝΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίπεδα - Τάξεις

Επίπεδα A1 έως C2 των κεντρικών εξετάσεων του Goethe-Institut

  Τα επίπεδα A1 έως C2 των εξετάσεων του Goethe-Institut αντιστοιχούν στο Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEF). Στην Αθήνα γίνεται μία επιπλέον υποδιαίρεση των επιπέδων αυτών.

Επίπεδα του CEF

Επίπεδα του Goethe-Institut

Εξέταση του Goethe-Institut

Α1

Α1

Fit in Deutsch 1 (παιδιά)

Start Deutsch 1 (ενήλικες)

Α2

Α2

Fit in Deutsch 2 (παιδιά)

Start Deutsch 2 (ενήλικες)

Β1

Β1.1

B1.2

Zertifikat Deutsch für Jugendliche (έφηβοι)

Zertifikat Deutsch (ενήλικες)

B2

Β2.1

B2.2

B2.3

Zertifikat Deutsch für den Beruf (επαγγελματικά γερμανικά)

Goethe Zertifikat B2 (έφηβοι-ενήλικες)

Test DeutschalsFremdsprache (γερμανικά ως ξένη γλώσσα)

C1

C1.1

C1.2

C1.3

Prüfung Wirtschaftsdeutsch (οικονομικά γερμανικά)

Goethe-Zertifikat C1 (έφηβοι-ενήλικες)

Test DeutschalsFremdsprache (γερμανικά ως ξένη γλώσσα)

C2

C2.1

C2.2

C2.3

Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom (μεγάλο δίπλωμα για ενήλικες)

 

Αρχάριος χρήστης

 

 

Α1

 

Α2

Μπορεί να κατανοεί και να χρησιμοποιεί οικίες και καθημερινές εκφράσεις και να διατυπώνει με απλό τρόπο συγκεκριμένες ανάγκες του. Μπορεί να αυτοσυστήνεται ή να συστήνει άλλο πρόσωπο, να θέτει προσωπικές ερωτήσεις σε κάποιον (π.χ. για τον τόπο κατοικίας του, τις σχέσεις του, πράγματα που του ανήκουν) και να απαντά σε ανάλογες ερωτήσεις. Μπορεί να επικοινωνεί με απλά λόγια, αν ο συνομιλητής του μιλά αργά και καθαρά και δείχνει συνεργάσιμος.

 

Μπορεί να κατανοεί μεμονωμένες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά για καθημερινά και οικεία θέματα (π.χ. απλές ατομικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, στενό περιβάλλον, εργασία). Μπορεί να επικοινωνεί κατά τη διεκπεραίωση απλών και συνηθισμένων εργασιών που απαιτούν μόνο μία απλή ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα οικεία και καθημερινά. Μπορεί να περιγράφει με απλά λόγια την κατάρτισή του και το στενό του περιβάλλον και να αναφέρεται σε θέματα που αφορούν στις άμεσες ανάγκες του.

Ανεξάρτητος χρήστης

 

 

Β1

 

Β2

Μπορεί να κατανοεί τα σημαντικά σημεία θεμάτων οικείων σχετικά με την εργασία, το σχολείο, την αναψυχή, κτλ, όταν ο ομιλητής χρησιμοποιεί με σαφήνεια την καθιερωμένη γλώσσα. Μπορεί να τα καταφέρει στις περισσότερες καταστάσεις που θα συναντήσει σε ένα ταξίδι σε περιοχή όπου ομιλείται η γλώσσα - στόχος. Μπορεί να εκφέρει λόγο απλό και συγκροτημένο σε θέματα οικεία και σε θέματα του ενδιαφέροντός του. Μπορεί να διηγηθεί ένα γεγονός, μία εμπειρία ή ένα όνειρο, να περιγράψει μία προσδοκία ή ένα στόχο και να παραθέσει με συντομία τους λόγους ή τις διευκρινήσεις ενός σχεδίου ή μιας ιδέας.

 

Μπορεί να κατανοεί το ουσιαστικό περιεχόμενο συγκεκριμένων ή αφηρημένων θεμάτων ενός πολύπλοκου κειμένου, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών όρων που σχετίζονται με την ειδικότητα του. Μπορεί να επικοινωνεί με αυθορμητισμό και άνεση, σε βαθμό που να συζητά με ομιλητή της γλώσσας - στόχου χωρίς προσκόμματα. Μπορεί να εκφράζεται με σαφήνεια και λεπτομέρειες για μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να εκφέρει άποψη για θέματα επικαιρότητας και να παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διάφορων δυνατοτήτων.

Αυτάρκης χρήστης

 

 

C1

 

C2

Μπορεί να κατανοεί μια μεγάλη ποικιλία μακροσκελών και απαιτητικών κειμένων, καθώς και των έμμεσων νοημάτων τους. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα και άνετα, δίχως να δίνει την εντύπωση ότι ψάχνει να βρει τις λέξεις. Μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο αποτελεσματικό και ευέλικτο στην κοινωνική, επαγγελματική ή ακαδημαϊκή του ζωή. Μπορεί να εκφράζεται για πολύπλοκα θέματα με τρόπο άνετο και λόγο ορθά δομημένο, πράγμα που φανερώνει ότι ο χρήστης έχει τον έλεγχο των εργαλείων οργάνωσης, εκφοράς και συνοχής του λόγου του.

 

Μπορεί να κατανοεί, δίχως προσπάθεια σχεδόν ό,τι διαβάζει ή ακούει. Μπορεί να αναμεταδίδει γεγονότα και επιχειρήματα διάφορων γραπτών και προφορικών πηγών, συνοψίζοντάς τα με τρόπο συγκροτημένο. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα, άνετα και με ακρίβεια και να χειρίζεται τις λεπτές νοηματικές αποχρώσεις, όταν αναφέρεται σε πολύπλοκα θέματα.

 

Επικοινωνία

Εκπαιδευτήρια Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής
Ουσακίου 25 & Νέας Ελβετίας Βύρωνας, 16232
Τηλ. 210 7608210
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα - Παρασκευή: 17:00 - 21:00

Φορείς Πιστοποίησης

logos

Δείτε τους διαθέσιμους φορείς πιστοποίησης της Euroland: Αγγλικά | Πληροφορική